COLOMBO 12

ШТО Е ТОА: COLOMBO® FILTRO PULCINO® FILTER е составен од специјална електрична пумпа и систем за филтрирање наречен течен систем со пресувани листови. Овој конкретен тип на филтрирање овозможува да се добијат одлични нивоа на прочистување на пијалоците без да се менуваат основните карактеристики на преточената течност; поради оваа причина тој е особено ценет за домашно филтрирање, но и во професионалниот сектор, како што се винарски визби, фармацевтски фабрики, лаборатории, пиварници; накратко, секаде каде што е потребно да се филтрира пијалокот за да може да се послужи или да се шиши совршено бистар и без никаква трага од несакани остатоци.

КАКО РАБОТИ: Особено е погоден за филтрирање на вино, вода, инфузии, пива, фармацевтски раствори, парфеми. Не бара посебно одржување ако не и нормално чистење. Филтрирањето е последниот чекор во производството на вино и бара познавање на некои основни мерки на претпазливост. Младото вино (30 дена) не е подготвено за фино филтрирање. Следејќи ги нашите упатства ќе го најдете вистинскиот начин да постигнете добро филтрирање со COLOMBO® FILTRO PULCINO® FILTER. За најдобри резултати, виното треба да се одлежи најмалку два или три месеци и да се доведе на собна температура пред да се филтрира. Во тоа време виното добива форма и дозволува поголемиот дел од суспендираните делови да се таложат. Во овој момент, користете го COLOMBO® FILTER FILLCRO PULCINO® за да го завршите виното. Ако сакате супериорна завршница, користете ги филтрите за средство за плакнење. Не заборавајте да почекате помеѓу два и четири дена помеѓу еден и друг филтер. Ако, пак, сакате да филтрирате младо вино (30 дена), секогаш мора прво да користите груб филтер; веднаш потоа можете да користите филтер за завршна обработка. За време на филтрирањето, младото вино се прави возбудено од присуството на CO2 (јаглерод диоксид) создаден за време на ферментацијата; почекајте неколку часа пред да го флаширате виното.

КОИ МОЖАТ ДА СЕ РАКУВААТ СО ТЕЧНОСТИ: Можно е да се користи пумпата за пренос на секаков вид чиста течност во вообичаена употреба, која не смее да биде хемиски агресивна или абразивна. Некои примери: вода, вино, млеко, оцет, мрсни раствори со низок вискозитет, неутрални течни детергенти, дизел.

СЕРВИС: Нормално одржување бара малку и едноставни интервенции, како да е нормален апарат за домаќинство. По употреба, истурете чиста вода за да ги исплакнете внатрешните површини на пумпата. Електричниот мотор не бара одржување, нема делови за подмачкување. Надворешните делови мора да се исчистат со малку влажен сунѓер, а потоа веднаш да се исушат со крпа.

Categories: ,
Shopping Cart