Elektricna pumpa G30

G30 како и другите, тој е со двоен правец и самовшмукувачки, а неговите фитинзи имаат дијаметар од 30 mm. Благодарение на висококвалитетното месингено работно коло е самовшмукување. Погоден е за чисти течности во енологија, земјоделство, наутика и градинарство, но не може да се користи за масло и пиво. Течноста за пренос мора да биде чиста или можете да користите мал мрежест филтер поставен на цевката за аспирација. Пред да започнете, подобро е да ставите малку течност во работното коло. G20 може да пумпа во двете сетила благодарение на двојното функциско копче.

Карактеристики

фитинзи 30мм
капацитет 82 l/min
потенцијал 220 V
IP заштита 42
електричен мотор HP 1
кругови во минута 1450
бронзена глава
тело од не’рѓосувачки челик
Начин на ротација десно и лево
тежина 10 кг

Categories: ,
Shopping Cart