NOVAX 50 M

ШТО Е ТОА: Тоа е полупрофесионална течна прстенести пумпа со самовшмукување, со работно коло со геометрија на ѕвезда, стандардно опремена со двојна насока на вртење, со мотор со висока ефикасност пресметан да работи во континуирано сервисирање. Посебната хидраулична геометрија овозможува пумпата да работи дури и во присуство на воздушни меури во вшмукувачката течност. Направен е со помош на нашата специјална NOVAX ™ технологија, благодарение на која сите површини се специјално третирани за привремен контакт со течности од храна, обезбедувајќи поголема отпорност на хемикалии и абење.

КАКО ФУНКЦИОНИРА: Пумпата со течни прстени го добива капацитетот за вшмукување со едноставно полнење на телото на пумпата преку еден од држачите за црево. вшмукувачкиот капацитет е активен на двете насоки на ротација.

КОИ МОЖАТ ДА СЕ РАКУВААТ СО ТЕЧНОСТИ: Можно е да се користи пумпата за пренос на секаков вид чиста течност во вообичаена употреба, која не смее да биде хемиски агресивна или абразивна. Некои примери: вода, вино, млеко, оцет, мрсни раствори со низок вискозитет, неутрални течни детергенти, дизел. Вискозноста на течноста не смее да биде поголема од 4 cps за континуирано сервисирање со слободен проток и не смее да надмине 20 cps за наизменична услуга со слободен проток и присуство на оператор за надзор.

СЕРВИС: Нормално одржување бара малку и едноставни интервенции, како да е нормален апарат за домаќинство. По употреба, истурете чиста вода за да ги исплакнете внатрешните површини на пумпата. Електричниот мотор не бара одржување, нема делови за подмачкување. Надворешните делови мора да се исчистат со малку влажен сунѓер, а потоа веднаш да се исушат со крпа.

Categories: ,
Shopping Cart