Pumpa G201

Мала транспортна пумпа изработена од нерѓосувачки челик, со двојна насока и самовшмукување, а нејзините фитинзи имаат дијаметар од 20 mm. Благодарение на висококвалитетното работно коло и структурата од не’рѓосувачки челик, тој е погоден и за неутрални и за кисели течности. Може да се користи со филтрирани течности во енологија, земјоделство, наутички науки и градинарство, но не може да се користи за нафта. Течноста за пренос мора да биде чиста или со количина на цврсти материи доволно мала за да не ја попречува машината; ако тоа не е случај, можете да поставите цврст мрежен филтер на цевката за аспирација. Работното коло дава функција за самовшмукување и продолжува да работи дури и ако нема постојан проток на течност. Пред да започнете, подобро е да ставите малку течност во работното коло. Како и G20, G20I може да пумпа во двете сетила, а насоката може да се контролира преку употреба на копче за двојна функција.

 

Карактеристики

фитинзи 20мм
капацитет 29 l/min
потенцијал 220 V
IP заштита 42
електричен мотор HP 0,50
кругови во минута 2850
бронзено тело со третман со нипла
бронзено работно коло со третман со нипла
двоен правец
тежина 5 кг
погоден за контакт со храна

Categories: ,
Shopping Cart